مقام استغراق حضرت سکينه

ساخت وبلاگ

در میان غیر معصوم کسانی هستند که به مراتب عالی راه یافتند. از جمله کسانی که در مسیر کمالی به مقام استغراق فی الله رسیده اند، حضرت سکینه بنت الحسین(ع) است. در روایت است وقتی حسن مثنی فرزند امام حسن مجتبی(ع) خواست داماد امام حسین(ع) بشود، نزد آن حضرت (ع) رفت. آن حضرت (ع) فرمود: با سکینه نمی توانی ازدواج کنی. سپس در تعلیل و چرایی آن فرمود: «أنّ الغالب على سکینة الاستغراق مع الله؛ زیرا حالت غالب بر سکینه استغراق با خدا است.»(مقتل الحسین علیه السلام ، السید عبد الرزاق الموسوی المقرّم، ج 1 ، ص 307)

این دختر با آن که هنگام وفات در واقعه طف بیش از ده سال نداشت، به چنین مقامی رسیده است. در کرامت ایشان آمده است او همانند زید بن ارقم(مفید، ارشاد، قم، نشر مؤسسه آل البیت ـ علیه السّلام ـ ، چاپ اوّل،1413، ج2، ص117؛ مجلسی، بحار الانوار، نشر بیروت، چاپ سوّم،1403 هجری، ج 45، ص 121.)  از غیر معصوم(ع) است که صدای قرائت قرآن را بر نی از سر بریده امام حسین(ع) شنید.

آیت الله جوادی آملی می گوید:امام حسین علیه السلام در توصیفش می فرماید: غالب (اوقات) بر سکینه چنین است که با تمام وجود محو جمال ازلی است. ایّامش غرق در عبادت و راز و نیاز با پروردگار سپری می گردد. اگر همه مثل حضرت سکینه بصیرت داشتند به طوری که صدای قرآن را از سربریده امام حسین علیه می شنیدند همان عصر عاشورا قیام توابین شکل می گرفت.

سکینه عارفه بود و فرزند امام حسن علیه به خواستگاری او آمد. امام فرمود: سکینه عارفه است و دنبال دانش است. شما همسری انتخاب کن که خانه دارباشد.  امام حسین علیه السلام خطاب به وی فرمود: «تو بهترین بانوانی!: خیرالنساء». از این جمله در می یابیم که وی در کربلا بانویی رشیده بوده است.

ایشان در جایی دیگر در درس تفسیر خویش دارد:این صدای قرآن سیّدالشهداء را که همه نشنیدند. اگر همه می‌شنیدند، همان‌جا دست به شمشیر می‌بردند. این جریان «لَیتَکُم فی یوْمِ عاشورا» که به این صورت نظم در آمده است، فقط حضرت سکینه(سلام الله علیها) شنیده است، خیلی‌ها نشنیدند، اگر می‌شنیدند همان‌جا آشوب می‌شد. وقتی حسن مثنّی ظاهراً به عمویش سیّدالشهداء(سلام الله علیه) پیشنهاد داد که که من می‌خواهم داماد شما بشوم، حضرت فرمود با سکینه نمی‌توانی ازدواج بکنی! برای اینکه «کَانَ الغَالِبُ عَلَیهَا الاستغراق فی الله» او نمی‌تواند زن تو بشود، او غالباً در غرق جمال و جلال الهی است. «کَانَ الغَالِبُ عَلَیهَا الاستغراق فی الله»؛ لذا این همه جمعیت کم نبودند، فقط حضرت سکینه(سلام الله علیها) شنید که به شیعیان من بگویید هر وقت آب می‌نوشید این کار را بکنید، این است! مگر هر کسی شنید؟ یا قرائت قرآن سیّدالشهداء را مگر همه شنیدند؟ اگر همه شنیده بودند که همان‌جا آشوب می‌کردند.


ايثارگري يا ايثارخواهي...
ما را در سایت ايثارگري يا ايثارخواهي دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bsamamosf بازدید : 101 تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396 ساعت: 16:52